11 Ağu 2013

//DeperationS Web Tarayıcıları Toplu Değerlendirme


İnternet kullanımının giderek arttığı ülkemizde en önemli bilgisayar argümanlarından biri de web tarayıcılarıdır hiç şüphesiz.Bu yazımda kendi tecrübelerime dayanarak Web tarayıcılarını sizler için değerlendirmeye alacağım.Umarım sizler için faydalı olur.

Google Chrome

 Tarayıcı dünyasının en yeni üyelerinden biri olan Chrome hızlı olmasıyla diğer tarayıcılara epey bi fark atmış bana göre.Birçok programın yanında ek ürün olarak  kurulabiliyor olması sayesinde profesyonel olmayan web kullanıcıları ile kendini tanıştırmayı başaran Chrome,kullanıcıda bıraktığı pozitif etki sayesinde sürekli kullanılan tarayıcılardan biri olmayı başarmış görünüyor.Google tarafından piyasaya çıkarılmış olması ve Google ile uyumu sayesinde kesinlikle piyasann bir numarası.
Buradan indirebilirsiniz.

Mozilla Firefox

 Internet Explorer dan başka tarayıcı bilinmediği dönemlerde kullanıcıların imdadına yetişen Firefox,güzel tilki ikonu :)  ve pratikliği ile ikinci sırada kalmayı hak ediyor kesinlikle.Yüzlerce ücretsiz eklentisi olsa da ülkemiz insanı pek kullanmıyor onları.Mozillanın beğenmediğim yönleri ise çok sayıda sekme açtığım zaman donup kalması ve zorda kaldığı zaman kendini kapatıp çökme raporu hatası vermesidir.Yine de yıllarca kullandığım için rahatlıka önerebilirim Firefox’u.
Buradan indirebilirsiniz.

Opera

Türkiye’de symbian cep telefonları ile başlayıp günümüzde androidlerde de kullanılan Operamini’nin aksine bilgisayarlarda pek kullanılmayan bir tarayıcıdır opera.Oysaki görsel arayüzü ve kolayca kişiselleştirilebilmesi  artıları arasında.Dikkatimi çeken bi diğer yönü ise güvenli olması.
Buradan indirebilirsiniz.

Safari

İlk farkettiğim özelliği göze çok hoş gelen efektleri oldu.Sitenin açılması sırasında adres çubuğunun mavi renkle dolması da hoş bir görüntü oluşturuyor.Pek kullanmadığım için söyleyebileceklerim bu kadar. Değişik bi tarayıcı deneyimi yaşamak isteyenlere önerebilirim.
Buradan indirebilirsiniz.

Artikel Terkait

//DeperationS Web Tarayıcıları Toplu Değerlendirme
4/ 5
Oleh

Berlangganan

Suka dengan artikel di atas? Silakan berlangganan gratis via email